همه چیز درباره اسید آمینه ترئونین

اسید امینه ترئونین

سرعت رشد جوجه های گوشتی بستگی به در دسترس بودن مقدار کافی اسیدهای آمینه دارد.یکی از مهم ترین اسید های آمینه ترئونین است.ترئونین سومین اسید آمینه محدود کننده در جیره غذایی بر پایه ذرت و سویا است. وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک و عملکرد ایمنی با افزایش ترئونین در جیره جوجه های گوشتی بهبود می یابد.در این مقاله، ابتدا به ویژگی های ترئونین خواهیم پرداخت و در ادامه نحوه عملکرد و تاثیراتی که کمبود ترئونین بر پرنده می گذارد را  بررسی می کنیم و در پایان میزان مورد نیاز ترئونین را، در جیره جوجه گوشتی راس 308 مشخص خواهیم کرد.

برای آشنایی و خرید سایر اسیدهای آمینه می توانید به لینکهای زیر مراجعه کنید:   متیونین،لیزین،کولین


عملکرد ترئونین:

با توجه به رشد سریع سویه های مرغ تجاری، در دسترس بودن اسیدهای آمینه برای رشد بهینه، به ویژه رشد ماهیچه ها و همچنین عملکرد فیزیولوژیکی حیاتی است. اسیدهای آمینه برای متابولیسم انرژی، عملکرد سیستم ادراری و بلوغ جنسی مهم هستند.  یکی از اهداف مهم فرمولاسیون برای کم‌هزینه‌ترین جیره‌های جوجه‌های گوشتی، فراهم کردن مقادیر کافی از محدودترین اسیدهای آمینه برای حمایت از نیازهای نگهداری و تجمع بافت و در عین حال به حداقل رساندن هرگونه هزینه اضافی است.

W.S. ROSE در سال 1935 ترئونین را کشف کرد. مدت کوتاهی پس از این کشف، ترئونین به عنوان یک اسید آمینه ضروری برای جوجه ها در نظر گرفته شد. تحقیقات در مورد نیاز جوجه های گوشتی به ترئونین در مقایسه با متیونین و لیزین کمتر است؛ اما نیاز به ترئونین، برای عملکرد بهینه سیستم ایمنی،دستگاه گوارش و رشد پرها را باید همواره مد نظر قرار داد.

 

 

مزایای استفاده از ترئونین در جیره طیور گوشتی:

ترئونین یک ماده مغذی کلیدی، در حفظ سلامت روده است. این اسید آمینه، به حفظ یکپارچگی سد مخاطی روده کمک می کند و بنابراین می تواند جذب مواد مغذی توسط جوجه های گوشتی را افزایش دهد. اگر پرنده ای آلوده باشد و روده اش آسیب دیده باشد، هنگامی که ترئونین اضافی به جیره اضافه شود، به پرنده کمک می کند تا جذب غذای مصرفی خود را افزایش دهد و رشد بهتری داشته باشد. در حالی که جوجه های تغذیه شده با جیره های فاقد ترئونین، مواد مغذی کمتری، در دستگاه گوارش خود جذب می کنند.

ثابت شده که ترئونین غده هیپوفیز را برای تولید هورمون رشد تحریک می کند، که به افزایش فعالیت تیروئید و تولید هورمون کمک می کند و در نتیجه رشد جوجه های گوشتی را بهبود می بخشد. علاوه بر موارد اشاره شده افزایش میزان ترئونین جیره باعث افزایش احتباس نیتروژن و کاهش اتلاف نیتروژن در جوجه ها و بهبود بستر می شود.

اسید آمینه ترئونین در سنتز پروتئین شرکت می کند و زمینه ساز تولید بسیاری از محصولات مهم در متابولیسم می شود (به عنوان مثال گلایسین)

تاثیر ترئونین برمخاط روده در طیور

 

در کل موارد زیر را به عنوان مزایای استفاده از ترئونین می توان در نظر گرفت:

  • افزایش وزن بدن، بهبود ضریب تبدیل غذایی و ضریب تولید
  • بهبود عملکرد سیستم ایمنی
  • کمک به رشد پرها
  • بهبود رشد و عملکرد قلب و عروق ، کبد و اعصاب مرکزی
  • توازن دقیق‌تر اسیدهای آمینه در جیره
  • ترشح بهتر موسین و آنزیم های گوارشی
  • رشد بهتر پرزهای روده  
  • کمک به سنتز گلایسین و سرین


اسید آمینه مصنوعی یا طبیعی؟

بسیاری از غلات (به ویژه گندم، جو و سورگوم) حاوی میزان کمی ترئونین هستند. طیور برای جبران این کمبود نیاز به مکمل ترئونین در جیره خود دارند.با استفاده از اسید آمینه های سنتتیک (مصنوعی) همچون متیونین، لیزین و ترئونین می توان سطح پروتئین خام جیره را کاهش داد که در نهایت منجر به کاهش قیمت نهایی جیره و همچنین کاهش بار متابولیکی به پرنده می‌شود.

در واقع، در دسترس بودن اسیدهای آمینه مصنوعی، به متخصصان تغذیه اجازه می‌دهد تا پروتئین خام را بیشتر کاهش دهند و در عین حال به طور مؤثرتری نیازهای اسید آمینه پرندگان را، برای نگهداری و افزایش بافت برآورده کنند و در نتیجه وزن بدن نهایی، کیفیت لاشه و یکپارچگی روده را به صورت بهینه تری افزایش دهند.

کاهش سطح پروتئین خام جیره، علاوه بر مزایای اقتصادی می تواند باعث کاهش نیتروژن دفع شده از طریق مدفوع و افزایش کیفیت بستر و در نتیجه کاهش آلودگی های زیست محیطی شود.

مزایای کاهش پروتئین خام جیره غذایی جوجه های گوشتی:

 1) کاهش قیمت نهایی جیره 2) کاهش بار متابولیکی 3) کاهش دفع نیتروژن 4) بهبود تحمل طیور در دمای بالای محیط  5) کاهش سطح آمونیاک در بستر.

برخلاف متیونین که ایزومر D و L آن دارای ارزش بیولوژیکی برای طیور هستند، تنها ایزومر ترئونین دارای ارزش بیولوژیکی بوده و استفاده از سایر ایزومرهای آن فاقد ارزش می باشد.


عوارض کمبود ترئونین:

در پرندگان گوشتی، کاهش سرعت رشد، کاهش مصرف خوراک و کاهش کیفیت لاشه از پیامدهای کمبود ترئونین است. اما عوارض کمبود ترئونین در پرندگان تخم‌گذار عبارتند از: کاهش نرخ تخم‌گذاری، وزن تخم‌مرغ پایین، کاهش جرم تخم‌مرغ و افزایش ضریب تبدیل خوراک.

کمبود ترئونین می تواند به ضرر اقتصادی ناشی از افزایش ضریب تبدیل و کاهش تولید گوشت سینه منجر شود

عوارض کمبود ترئونین در جیره

 

مقدار موردنیاز ترئونین در جیره:                                                                                                   

 

در جدول زیر، درصد ترئونین مورد نیاز در جیره جوجه گوشتی راس 308 را مشاهده می کنید

 

0 تا 10 روزگی

11 تا 24 روزگی

25 تا 39 روزگی

40 تا 51 روزگی

52 روزگی تا کشتار

درصد ترئونین مورد نیاز در جیره

0.88

0.79

0.72

0.68

0.64

برای خرید ترئونین با بهترین نرخ با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *