جو

جو، پس از گندم، برنج و ذرت، چهارمین غله پر کشت در جهان است. این گیاه نسبت به سایر غلات با طیف وسیع‌تری از آب‌وهوا سازگاری دارد و انواع آن برای مناطق معتدل و سردسیر مناسب است. این غله نسبت به سایر غلات دوره پرورش کوتاه‌تری دارد. حداقل پروتئین استاندارد جو باید در حدود 12-10 درصد و فیبر آن (مواد غیرقابل‌هضم) حدود 4.5 درصد باشد. این گیاه نسبت به گندم در برابر خشکی مقاوم‌تر است که این مزیت باعث می‌گردد در آب و هوایی خشک، محصول بیشتری تولید کند.

جو دامی

جو را می‌توان به‌عنوان منبع سرشار از انرژی در رژیم غذایی اکثر حیوانات گنجاند. محتوای پروتئین جو با سایر غلات تفاوت چندانی ندارد. بااین‌حال، سطح فیبر بالاتر و سطح انرژی پایین‌تری دارد و بایستی استفاده از آن در رژیم غذایی حیوانات به‌صورت مدیریت‌شده صورت پذیرد. امروزه، از جو دامی برای تغذیه حیوانات مزرعه شامل گاو، گوسفند، بز، خوک و اسب و طیور استفاده می‌شود. استفاده از جو در جیره حیوانات تک معده‌ای مانند خوک و طیور نیز مانند نشخوارکنندگان به‌منظور تأمین  انرژی صورت  می‌گیرد. البته باید در هنگام استفاده از جو در جیره طیور از آنزیم مناسب (گلوکاناز) استفاده  شود،در غیر این صورت میزان جو در جیره باید محدود گردد.

ارزش تغذیه‌ای جو در هر 100 گرم

انرژی

 Kcal354

پروتئین

 g9.9

فیبر

 g4.7

چربی

 g1.6

واردات جو:

جو از نهاده‌های دامی است که کشور ایران نیز جزو واردکنندگان این محصول به شمار می‌آید. باوجود استعداد بالای کشت جو در کشور و اقلیم مناسب برای کشت این محصول، بااین‌حال سالانه بیش از 3 میلیون جو وارد کشور می‌گردد. پایین‌تر بودن قیمت جو وارداتی و همچنین بالاتر بودن کیفیت آن نسبت به جو تولید داخل، از دلایل واردات این محصول می‌باشد. معمولاً بیشترین میزان جو دامی وارداتی، از کشورهایی مانند قزاقستان و روسیه وارد ایران می‌شود.

بندر امیرآباد بهشهر به‌واسطه وسعت زیاد و تجهیزات مناسب جهت انبارداری و ترخیص کالا، یکی از مهم‌ترین بنادر کشور برای واردات و ترخیص جو و ذرت دامی در کشور است. البته واردات جو دامی به کشور محدود به بندر امیرآباد نیست و از سایر گمرکات مانند گمرک فریدون‌کنار، گمرک نوشهر و گمرک امام هم واردات این محصول به کشور صورت می‌گیرد.

بر اساس آمارهای جهانی مربوط به تولید جو در سراسر جهان در سال ۲۰21-۲۰۲۰ ، اتحادیه اروپا ۶۳ میلیون تن، روسیه 20 میلیون تن،استرالیا 13 میلیون تن، تولید داشته‌اند. کشور ایران نیز با تولید ۳.۶ میلیون تن در رده‌های پایین‌تر از کشورهایی همچون قزاقستان و آرژانتین قرارگرفته است.

برای اطلاعات بیشتر راجع به سایر نهاده‌ها، روی لینک‌های ذرت و کنجاله سویا کلیک کنید.

همچنین برای خرید و اطلاع از آخرین قیمت جو دامی با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *